ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, "Suriyeli Kürtler IŞİD'e karşı mükemmel savaşçılar olduklarını kanıtladılar" dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi'nde ‘Savunma Bakanlığı bütçe durumu' başlıklı oturumda konuştu.

Carter, PYD'nin, Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmeye hazırlandığına ilişkin değerlendirmelere bulundu. Rusya'nın Cenevre'de bu konuda bir baskı yapıp yapmayacağı yönündeki bir soru üzerine Carter şunları kaydetti:

‘RUSYA'NIN CENEVRE'DE ÖNEMLİ BİR ROLÜ VAR'

"Biz ve Türkler de dahil olmak üzere diğerleri, Kürtlerin Cenevre'ye katılımıyla ilgili önemli bir karar verdik. Rusya'nın Cenevre'de önemli bir rolü var ve bizim de önemli bir rolümüz var. Suriyeli Kürtler IŞİD'e karşı mükemmel savaşçılar olduklarını kanıtladılar."

General Joseph Dunford da, Rusya'nın askeri varlığının ABD menfaatlerine karşı bir güç oluşturduğunu söyledi.

‘RUSYA, STRATEJİK BİR GÜÇ ORTAYA KOYACAK TEK AKTÖR'

Dunford, "Rusya, ABD haricindeki, farklı bölgelerde eş zamanlı olarak stratejik bir güç ortaya koyabilecek tek aktördür" şeklinde konuştu.

IŞİD'e ve diğer gruplara karşı mücadelede Suriyeli Araplara katılımın arttığını söyleyen Dunford, ayrıca Suriyeli Demokratik Güçler'in içerisinde Arapların sayısının ikiye katlandığını ve rakamın 2 bin 500'den 5 bine ulaştığını bildirdi.