ABD Hava Kuvvetlerine ait bir F-16 savaş uçağı Afganistan'daki Bagram Üssü'nden kalkışından kısa süre sonra düştü. Uçağın pilotu, uçağın düşüşünden kısa süre önce paraşütle atlayarak yara almadan kurtuldu.

Yerel saatle 20.30 sularında Bagram Hava Üssü’nden kalkışa geçen askeri jet, kalkıştan kısa süre sonra havaalanı yakınlarındaki kırsal araziye çakıldı.

ABD Hava Kuvvetleri yetkililerince yapılan resmi açıklamada, 455. hava gücüne bağlı Bagram’daki bir F-16’nın teknik nedenlerden kaynaklanan bir sorunun ardından pilotun kontrolünden çıktığı ve hızla düşmeye başladığı, pilotun kısa süre içinde fırlatma koltuğu sistemini çalıştırarak paraşütle yara almadan havaalanı yakınlarındaki araziye indiği belirtildi.

Açıklamada, kurtarma ekiplerinin kısa sürede düşen uçağın pilotuna ulaşarak Bagram Üssü’ndeki hastaneye ulaştırdıkları belirtildi. Yapılan açıklamada, uçağın düşüşünde herhangi bir saldırının etkisi olmadığı ve uçağın düşüş nedeninin araştırıldığı da vurgulandı.

ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçaklar, Afgan güçlerinin operasyonlarında gözetleme ve gerektiğinde hava desteği amaçlı olarak görev yapıyor.

(Kaynak: ZETE – Evrensel)