Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Suriye'yi asla tekrar yönetemeyeceğini öne sürerek, "Suriye halkı, Suriye'nin geleceğinde lider olarak Esad'ın olmasına izin vermeyecek, biz de razı olmayacağız. Esad, başarılı olamayacak" dedi. 

Carney, günlük basın toplantısında, Suriyeli muhaliflere silahların ne kadar hızlı gideceğine ve bunun nasıl bir etki yaratmasını beklediklerine dair soru üzerine, Esad'ın, İran ve Hizbullah'ın desteğiyle Suriye halkına yönelik acımasız saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

"Bölgedeki diğer kötü aktörlerin desteğiyle, Esad'ın saldırıları şiddetlendi" diyen Carney, "Bu nedenle, ABD ile müttefik ve partnerlerinin, muhaliflere, kendilerini güçlendirmeleri için destek sağlaması çok önemli ki böylece Esad güçlerine ve Hizbullah ve İran destekli güçlere karşı durabilirler" ifadesini kullandı.

ABD olarak müttefikleri ve Suriyeli muhaliflerle Esad sonrası geçiş üzerinde çalıştıklarını dile getiren Carney, Suriyeli muhaliflere yönelik yardımların detaylarına ve niteliklere dair bilgi veremeyeceklerini bildirdi.