Ankara'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Washington'ın Türkiye'nin itirazlarına rağmen Suriye'de YPG'yi desteklemeye devam edip etmeyeceği konusunda, "Bunlar zor kararlar ve zor seçimler" dedi.

Sputnik'te yer alan haberine göre, resmi ziyaret kapsamında Türkiye'de olan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, YPG konusunda Ankara ile Washington arasındaki görüş ayrılığına dair konuştu.

Bir gazetecinin, "Bakan Çavuşoğlu Türkiye’nin YPG ve PKK arasında ayrım yapmadığını söylüyor. Bu konuda görüş ayrılığı nasıl giderilecek" sorusu üzerine, Tillerson şunları kaydetti:

'TÜRKİYE İLE TARTIŞMALAR DEVAM EDECEK'

"IŞİD ile mücadele konusunda şunun tekrar altını çizmek istiyorum. Türkiye ve ABD'nin IŞİD'i yenme konusundaki taahhüdünden herkes emin olsun. Koalisyonun amacı budur. 

Dünya üzerinde terör nerede ortaya çıkıyorsa bu koalisyonla karşı karşıya gelecektir. Kimse bundan şüphe etmesin. Bu sonuca ulaşmak için kullanılan taktikler ise işte orada bu önemli ortaklarımızla bir araya gelmemiz gerekiyor. O noktada karar almamız gerekiyor. Koalisyon üyelerinin bir araya gelip askeri faaliyetler konusundaki tartışmaları bu sebeple devam ediyor. Tartışmalar devam edecektir. 

Bugün de tartışmalar devam etti. Ne tarz seçenekler, opsiyonlar var önümüzde, üstünden gittik. Açıkça söylüyorum, bunlar zor kararlar ve zor seçimler, farkındayım ama bu çok açık faydalı tartışmalar olmaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakan gün içindeki bu tartışmaları dikkate alacaklar. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim, ABD ve Türkiye bu koalisyonun ortağı olmaya devam edecektir."