AFP’nin Kürt kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD, İngiltere ve Fransa’dan temsilcilerin yer aldığı uluslararası bir heyet geçen haftasonu Kobani’ye bir ziyaret düzenledi.

Ajansa konuşan bir kaynak, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk’un başkanlığındaki heyetin, cumartesi günü Suriye Demokratik Güçleri ile bir araya geldiğini söyledi.

‘DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI’

“Bu görüşmeler, sonuçlarını saha göreceğimiz pek çok gelişmeye neden olacak” diyen kaynak, heyetin temaslarına ilişkin detay vermekten kaçındı.

AFP’ye konuşan ABD’li bir yetkili de ziyareti doğruladı. IŞİD’le mücadelede durum değerlendirmesi yapıldığını belirten yetkili, “McGurk’un ziyaret ve görüşmelerindeki amaç IŞİD’e uygulanan baskıyı arttırmak için yollar aramak” diye konuştu.

WASHINGTON’DAN MÜSLİM’E DAVET

Öte yandan Kürt kaynaklar daha önce yaptıkları açıklamada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken’in İsviçre’nin Cenevre kentindeki Suriye görüşmelerine davet edilmeyen PYD Eş Başkanı Salih Müslim’i Washington’a davet ettiğini kaydetti.

Ajans’a bilgi veren kaynaklar, ABD’li ve Kürt yetkililerin barış görüşmeleri hakkında fikir alış verişi yapacağı belirtildi.

(Kaynak: Sputnik)