ABD, Deyr ez Zor operasyonu kapsamında YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) 90 tırla zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Sputnik'e konuşan bir DSG yetkilisi, ABD'nin operasyon için kendilerine daha fazla silah göndereceğini söyledi.

ABD, Rakka ve Deyr ez Zor operasyonu kapsamında DSG'ye ağır silah ve zırhlı araçlar göndermeyi sürdürüyor.

YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'nden bir yetkili Sputnik'ten Hikmet Durgun'a yaptığı açıklamada ABD'nin silah ve zırhlı araç sevkiyatının kendilerine dün ulaştığını belirterek şöyle dedi:

"DAHA FAZLA SİLAH SÖZÜ VERDİLER"

"ABD, Deyr ez Zor operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Bize ulaşan silahlar içerisinde roketler, ısı güdümlü füzeler, doçkalar, otomatik makineli tüfekler, havan topları ve Kalaşnikof silahları var. Silahlar ve zırhlı Hummer araçları Kürdistan bölgesinden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Deyr ez Zor kentinin doğusunda IŞİD'den temizlediğimiz bölgelere bırakıldı. Silahlar ve zırhlı araçlar 90 tırla geldi. Operasyon için daha fazla ihtiyacımız var. Bunu ABD'li yetkililere bildirdik. Yakında daha fazla ağır silahın gönderileceği sözünü verdiler."

ABD, şimdiye kadar DSG'ye 1480 tırla ağır silah ve zırhlı araç gönderdi. Ankara, YPG'ye silah verilmesine sert bir şekilde karşı çıkıyor.