ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner günlük basın toplantısında Mesud Barzani'nin, Al Monitor'e yaptığı açıklamada, "PKK ve PYD'nin aynı grup olduğu ve ABD'nin bunu bildiği" şeklindeki sözleri üzerine konuştu.

"Bölgede birlikte çalıştığınız Peşmerge güçlerinden, PKK ve PYD'nin aynı grup olduğu ve bunu sizin bildiğiniz halde IŞİD operasyonlarından dolayı göz yumduğunuz yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz" şeklindeki soruyu Toner, "PKK'nin yabancı terör örgütü olduğu yönündeki politikamızın arkasındayız. Bunu geçtiğimiz aylarda da belirttik. Türk vatandaşlarına yönelik düzenlediği terör saldırılarını kınıyoruz" şeklinde yanıtladı.

'PYD İLE PKK FARKLI'

PYD/YPG ile Suriye'nin kuzeyinde çalıştıklarını tekrarlayan Toner, "PYD ya da YPG ile Suriye'nin bazı bölgelerinde, IŞİD'e karşı savaşan ve IŞİD'i kontrol ettiği bölgelerden çıkmaya zorlayan birçok grupla çalıştığımız gibi çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

PKK ve PYD konusunda Türk yetkililerin de tepkisi olduğunu hatırlatan Toner, "Fakat hala bu iki grubun farklı olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Toner, "Türk yetkililerin bu konuda bize ilettikleri kaygılara saygı duyduğumuz gibi Barzani'nin de fikirlerine saygı duyuyoruz" dedi.

(Kaynak: Sputnik)