ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen ve Muhammed peygamberin karikatürünün sergilendiği bir serginin önünde çatışma çıktı. İki silahlı saldırgan ateş açtıktan sonra güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldü.

Çıkan çatışmada bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtildi.

Polis Dallas yakınlarında bulunan Garland kentindeki Curtis Culwell Kültür Merkezi'nin çevresini sardı ve sergiyi ziyaret edenleri de tahliye etti.

ÇATIŞMA SERGİYLE Mİ BAĞLANTILI?

Sergiye Hollandalı İslam karşıtı siyasetçi Geert Wilders de katılıyordu.

Wilders Twitter hesabından önce silah sesleri duyduklarını yazdı, ardından da güvenli bir şekilde bina dışarısına çıkarıldıklarını aktardı.

Garland kenti valiliği ise Facebook hesabından paylaştığı mesajlarda "Muhammed Sanat Sergisi bugün Curtis Culwell'deki son günündeydi. İki erkek arabalarını binanın önüne doğru sürdü. Her ikisi de silahlıydı ve güvenlik güçlerine ateş etmeye başladılar. Garland polisi ateşe karşılık verdi ve her iki saldırgan da öldürüldü." dendi.

Çatışmanın sergiyle ve serginin içeriğiyle bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

20 EL SİLAH SESİ

Associated Press haber ajansına bilgi veren bir görgü tanığı yaklaşık 20 el silah sesi duyduğunu ifade etti ve silahların Curtis Culwell Kültür Merkezi'nin önünden geçen bir arabadan ateşlendiğini söyledi.

Saldırganların aracında patlayıcı madde bulunabileceği şüphesiyle bölgeye bomba imha ekipleri de sevk edildi.

Çatışmanın ardından çevredeki iş yerleri de tahliye edildi.

Saldırının gerçekleştiği sırada Kültür Merkezi'nde yaklaşık 200 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. Silha seslerinin duyulmasıyla birlikte davetlilerin binanın iç bölgelerine doğru yönlendirildiği de gelen bilgiler arasında. (BBC Türkçe)