Yunanistan’ın yeni reform paketi bu kez beğenildi. Hem Fransa’dan hem de Eurogroup Başkanı’ndan olumlu mesajlar geldi.

Yunan halkının Avrupa’nın kemer sıkma politikalarına ‘Hayır‘ demesinin ardından, Başbakan Aleksis Çipras, ülkenin borç krizinin çözülmesi için ayrıntılı, somut öneriler hazırladıklarını ve amaçlarının avrodan çıkmak değil krizden çıkmak olduğunu söylemişti.

Bu sözler doğrultusunda Çipras’ın sunduğu yeni reform paketi, ilk kez olumlu geri dönüşler aldı.

HOLLANDE: SUNULAN PROGRAM CİDDİ VE GÜVENİLİR

Diken'in yer verdiği habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Sundukları program ciddi ve güvenilir, dolayısıyla Yunanlar artık Avro Bölgesi’nde kalmaya dair kararlılıklarını gösteriyor” dedi.

Hollande, Atina ile uluslararası kreditörler arasındaki görüşmelerin bir anlaşmaya varma hedefi doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini belirtti ancak Yunanların reformların gerekli olduğunu anlamak zorunda olduğunu da vurguladı.

EUROGROUP'TAN DA OLUMLU AÇIKLAMA

Diğer taraftan Hollande’ın ardından Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem’dan da Yunanistan adına olumlu bir açıklama geldi.

Dijsselbloem, avro bölgesi maliye bakanlarının acil fonlama için Yunanistan’ın verdiği önerilerin değerlendirmek üzere yarın yapılacak toplantıda ‘önemli bir karar‘ alabileceklerini belirtti. Dijsselbloem, Yunanistan’ın sunduğu taslağın ‘detaylı bir metin‘ olduğunu da söyledi.

ZİRVEYE GEREK KALMADAN ANLAŞMA SAĞLANABİLİR

Dijsselbloem ve Hollande’ın açıklamaları yarın Yunanistan’la Avro Bölgesi arasında bir anlaşma sağlanabileceği, pazar günü AB üyesi 28 ülkenin liderlerinin bir araya geleceği zirveye gerek kalmayacağı yorumlarına neden oldu.