Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da kilisedeki ayinden dönen bir otobüs alev aldı. 31’i çocuk 32 kişi yanarak öldü. Otobüs sürücüsü polis sorgusunda.

Otobüste yanarak hayatını kaybeden çocukların cesetlerinde kimlik tespiti güçlükle yapılabildi. AFP'ye göre ölen 31 çocuğun yaşları 1 ile 8 arasında değişiyor.

Kaza, Kolombiya’nın başkent Bogota'nın 750 kilometre kuzeyindeki Fundacion kentinde oldu. Kilisede ayine katılan ve çoğu 14 yaşından küçük olan 50 kişiyi taşıyan otobüs alev aldı.

Acil müdahale birliklerinin koordinatörü Eduardo Velez'e göre yangın, otobüs sürücüsünün kabin zemini üzerinden erişilen motora yakıt dökerek hatalı bir biçimde otobüsü çalıştırmasıyla başladı. Velez, yangının çok hızlı yayıldığını anlattı. 

Otobüsten kaçmayı başaran 18 kişi ise bölgedeki hastanelerde tedavi ediliyor. Kazada yara almadan kurtulan sürücü polis sorgusunda. Yetkililer otobüsün kapasitesinin üstünde yolcu taşıdığını söyledi.

Özel bir nakliye şirketine ait olan otobüs, bir haftadır çocukların ulaşımını sağlıyordu. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, kaza bölgesine hareket etti.