Filistinli 3 bin tutuklu, 30 yaşındaki  Arafat Jaradat’ın cezaevinde yaşamını yitirmesini protesto etmek amacıyla bir günlük greve girdi. İsrail cezaevindeki Filistinli tutukluların yaptığı uzun süreli açlık grevine dahil olmayan Arafat Jaradat’ın ölümü, ülke genelinde de protesto ediliyor.

İsrailli cezaevi yetkilisi Sivan Weizman, 3 bin dolayında Filistinli tutuklunun yemek yemeyi reddettiğini açıkladı.

Filistinli Tutsaklar Örgütü ise, İsrail’de tutuklu olan 7 tutsağın uzun süreli açlık grevine dahil olduğunu açıkladı.

JARADAT 'BİR RAHATSIZLIKTAN DOLAYI' ÖLDÜ

Arafat Jaradat dün akşam, "bir rahatsızlık"tan dolayı İsrail’in kuzeyindeki Megiddo cezaevinde yaşamını yitirdi. 30 yaşındaki  Jaradat evli ve iki çocuk babasıydı. Kirya Arba kolonisinde 18 Şubat’ta meydana gelen arbede ardından tutuklanmıştı. Jaradat’ın otopsisi ise bugün İsrail Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleşecek. Filistinli Tutsaklar Bakanı İsa Karake yaptığı açıklamada, Filistinli bir doktor ve Jaradat’ın ailesinin de otopside hazır bulunacağını açıkladı.

Jaradat’ın ölümünün duyulması ardından dün akşam saatlerinde Filistinliler ile İsrailli güvenlik güçleri arasında Batı Şeria ve Hebron’da çatışmalar başlamıştı. Filistin Başbakanı Salam Fayyad, Jaradat’ın ölüm sebebinin bir an önce açığa çıkarılmasını istedi.