Nijerya'nın Chibok kasabasında 2014 yılında Boko Haram'ın kaçırdığı bir ‘kız çocuğu’ bulundu.

BBC Türkçe’nin haberine göre; 19 yaşındaki genç kadının, Nijeryalı askerler tarafından Kamerun sınırı yakınlarındaki Sambisa Ormanı'nda bulunduğu bildirildi.

AP'nin haberine göre; akrabaları 19 yaşındaki genç kadının durumunun iyi olduğunu, fakat hamile olan kızın travma yaşadığını ifade etti. Bulunan genç kızın ailesine teslim edildiği belirtildi.

2014 yılında Nijerya'nın Chibok kasabasında bir yatılı okulu basan Boko Haram militanları 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı. Kızlardan bir kısmı örgütün elinden kurtulmayı başarırken 219'undan ise bugüne kadar haber alınamadı. Dünya genelinde büyük tepki uyandıran olayın ardından #Bringbackourgirls adında bir sosyal medya kampanyası başlatılmıştı. Kampanyaya dünyanın dört bir yanından destek gelmişti.

BOKO HARAM?

2002 yılında Nijerya'nın Borno eyaletinde Muhammed Yusuf tarafından kurulan şeriat yanlısı radikal İslamcı yasadışı silahlı örgüt. Örgüt, özellikle şeriat hükümlerinin geçerli olduğu Nijerya'nın kuzey kesiminde daha etkili konumdadır. Boko Haram örgütü binlerce insanı öldürme, kent ve kiliseleri yakma, göçlere sebep olma, genç kızları dini gerekçelerle kaçırıp satma[1] gibi pek çok illegal eylemle gündeme gelmektedir.