Pakistan’da 15 yaşındaki Aziz Hasan, hayatı pahasına intihar saldırısını önleyerek okuldaki arkadaşlarının hayatını kurtardı.

Kuzeni Müdessir Bangaş, geçen hafta ülkenin kuzeybatısında, Şiilerin yaşadığı İbrahimzayin kentinde bir intihar eylemcisinin Aziz Hasan’a okulunun nerede olduğunu sorduğunu belirtti. Bangaş, Hasan’ın, niyetini anladığı bu kişiye müdahale ettiğini, paniğe kapılan saldırganın üstündeki bombayı patlattığını söyledi.

Başka bir öğrenci de Hasan’ın etkisiz hale getirmek için taş attığı saldırganın, üstündeki bombayı okulun 150 metre yakınında infilak ettirdiğini belirtti. O sırada okulda yaklaşık 2 bin öğrencinin bulunduğu belirtilirken olayda saldırgan ile birlikte Hasan da hayatını kaybetti. Kuzeni, hep doktor olmak isteyen ve çok cesur olan Hasan’a kendilerinin “pehlivan” dediklerini söyledi.

Pakistan basını ve yetkililer, Hasan’ı “kahraman” ilan ederken, Pakistan’ın eski Washington Büyükelçisi Sherry Rehman, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından, “Şehit Aziz Hasan Pakistan’ın gururu. En azından bir madalyayı hak ediyor” diye yazdı.

‘PEHLİVAN HASAN GURURLANDIRDI’

Okulda arkadaşlarının “Pehlivan” lakabıyla tanıdığı Aziz Hasan’ın babası Mücahit Ali Bangaş, oğlu için üzüntü değil gurur duyduğunu söyledi. “Aziz yüzlerce arkadaşının hayatını kurtararak bizi gururlandırdı. Hayatını yüce bir amaç için feda ederek şehit oldu” diyen 55 yaşındaki Bangaş komşularının taziyelerini “tebrik” olarak aldığını belirtti. Bu arada Birleşik Arap Emirlikleri’nde çalışan Aziz’in babasının, oğlunun cenazesine yetişemediği öğrenildi. (Hürriyet)