Brezilyakarikatürist Carlos Latuff, Türkiye hakkında yaptığı çizimlere ve Erdoğan karikatürlerine ilişkin konuştu: "Türkiye de bölgede İsrail ve ABD’nin müttefiki olan bir ülke olarak ayrıca ilgimi çekiyor... Erdoğan başlıbaşına bir karikatür, kendisi şahsi ilham perim."

Hürriyet'ten Mehmet İren'e konuşan Latuff'un açıklamalarının ilgili kısmı şöyle:

Sık sık Türkiye hakkında çiziyorsun. Türkiye politikasını nasıl bu kadar yakın takip ediyorsun?

- Ortadoğu benim özel ilgi alanım. Türkiye de bölgede İsrail ve ABD’nin müttefiki olan bir ülke olarak ayrıca ilgimi çekiyor. Ancak bu böyle olmasaydı bile yine de ülkenizle ilgilenirdim. Çünkü lideriniz başlıbaşına bir karikatür. Bazı insanları karikatürize etmek zordur. Tayyip Erdoğan onlardan biri değil. Onu çizmek çok kolay. Bolca da malzeme veriyor. Uçakta bile verdikleri torbanın arkasına onu çizmiştim... Aslında bir gün onunla tanışıp kendisine şahsi ilham perim olduğunu söylemek istiyorum.

Türkiye’yi daha önce ziyaret ettin. Dışarıdan göründüğünden farklı mı?

- Çok değil. İstanbul’da 15 gün kaldım. Turizm için güzel bir adres. Ama orada yaşamak ister miydim? Hiç sanmıyorum. Sonuçta bir polis devleti. İstanbul’da yaşayıp, Erdoğan hakkında şu anda çizdiklerimi çizmeye kalksam başıma neler gelirdi düşünmek bile istemiyorum. Türk mahkemeleri ve hapishanelerini o kadar da merak etmiyorum. Türkiye farklı düşünenler, ifade özgürlüğüne inananlar için yaşanacak ideal ülke gibi görünmüyor.

Söyleşinin tamamı için tıklayınız.