Mizah dergisi Uykusuz'un İsrail'in Gazze'deki operasyonunu eleştirdiği bu haftaki kapağı, sosyal medya sitesi Ekşi Sözlük'te tartışma yarattı

Diken'in haberine göre; derginin kapağında, bir İsrail askeri Yahudilik inancındaki '10 Emir'in yazılı olduğu bir mezar taşı taşıyor. Ancak '10 Emir' Tevrat'ta bildiğimiz emirler değil; 600'den fazla Filistinlinin ölümüne yol açan İsrail'e yönelik sert eleştiriler içeriyor.

İşte bu kapak, Türkiye'nin en popüler sosyal medya mecralarından Ekşi Sözlük'ten dün geceden bu yana en çok konuşulan konulardan biri. "Uykusuz dergisinin ırkçı kapağı" diye açılan başlıkta, kapağın ırkçı olduğunu, siyaseten doğrucu olmadığını veya 'malumunu ilan ettiğini' savunanlar arasında hummalı bir tartışma yaşanıyor.

Ekşi Sözlük yazarlarının dikkat çeken 'entry'leri şöyle:

* musevilik ile israil devletinin siyasal iktidarının eylemlerini özdeşleştirdiği için siyaseten doğru olmayan bir kapaktır. (elwood blues)

* var olan durumu ortaya koymakta olup ırkçılıkla alakası yoktur. (principia)

* ırkçılıktan şikayet eden ırkçıları ortaya çıkaran kapak. (rakicandir)

* var olanı anlatan, 10 emir ile de inceyi veren kapaktır. çocukları katleden zihniyet ırkçı değil de bu kapak mı ırkçı? gerçekten garip. (nirvanayaaduketcakanadam)

* eleştirisel bir kapaktır, ırkçı değildir. (dotatli)

* israilin yaptığı şeyi tüm yahudilerin üzerine yıkan bir kapak olduğu için ırkçı olduğu doğrudur. 10 emir israillilerin tekelinde değil ki bütün yahudilere ait. azıcık internette araştıran israili protesto eden yahudileri ya da filistinde canlı kalkan olmaya çalışan yahudileri görür (one more time)