Tokat Zile'de çocuk parkının iş makineleriyle kazılmasını ve ağaçların kesilmesini protesto eden mahalle halkına, parkı satın alan Gökmen Atıcı'nın şikayeti üzerine, "halkı toplumsal ayaklanmaya teşvik" iddiasıyla soruşturma açıldı.

İsmail Saymaz'ın Radikal'deki haberine göre, Tokat’ın Zile ilçesindeki Dinçerler Mahallesi'nde yıllardır çocuk parkı olarak bilenen arazi, ilçe belediyesi tarafından 3 Temmuz 2013'te imar değişikliği yapılarak, meskene dönüştürüldü. Ardından park, 29 Eylül 2014'te Gökmen Atıcı adlı kişiye satıldı.

Avukat Sultan Aktaş'ın başvurusu üzerine alınan tedbir kararı daha sonra kaldırıldı. Aktaş da Tokat İdare Mahkemesi'ne başvurarak, yürütmenin durdurulmasını istedi. Ne var ki bu talep reddedildi.

Aktaş kararı Danıştay'a taşırken, Atıcı'ya ait iş makineleri de önceki gün parka girdi. Aktaş öncülüğünde toplanan mahalleli de parka giderek, makinelerin önüne oturdu. Yapılan basın açıklamasına rağmen parktaki ağaçlar kesildi. Ardından Atıcı, mahalleli hakkında "çalışma özgürlüğünü tahdit, haksız işgal, yasadışı gösteri, halkı toplumsal ayaklanmaya teşvik ve ölümle tehdit" iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Avukat Aktaş, parkın yanı sıra Yunus Emre Mahallesi'nde Kadriye Albayrak üzerine kayıtlı mülkün ilkin parka, sonra da mesken yerine dönüştürülüp 29 Eylül 2014'te satıldığını kaydederek, iki satıştan ötürü Zile Belediye Başkanı Lüftü Vidinel ile karara imza atan belediye meclis üyeleri hakkında "görevini kötüye kullanmak" iddiasıyla şikayetçi oldu.