Üsküdar'daki Validebağ Korusu'na yapımı planlanan ve günlerdir ülke gündemine oturan sosyal tesis ve cami inşaatının mahkeme süreci bitene kadar durdurulmasına karar verildi.

İnşaatı engellemeye çalışan Validebağ gönüllüleri ile inşaatı sürdürme kararlılığında olan Üsküdar Belediyesi, dün Üsküdar Kaymakamlığı’nda çözüm için masaya oturdu. Toplantıya Siyaset Bilimci Profesör Doktor Ersin Kalaycıoğlu, mimar ve inşaat mühendisleri ile Çamlıca Konakları’nda oturan mahalle sakinleri de katıldı. Toplantıda inşaatın durdurulması konusunda Üsküdar Belediyesi ile uzlaşı sağlandı. Tarafların, mahalleye dışarıdan eylemcilerin gelmesi üzerine masaya oturdukları belirtildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuyla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada cami inşaatıyla ilgili yürütmenin durdurulmasına ilişkin karara İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de itirazda bulunduğuna dikkat çekti. Başkan Türkmen, Üsküdar Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıda taraflarla olayların soğutulması konusunda anlaştıklarını belirtti.

‘SOSYAL TESİSTEN VAZGEÇTİK’

Validebağ Korusu’na sadece cami yapılacağını belirten Türkmen, yapımı planlanan sosyal tesisten vazgeçtiklerini, kendilerine ait olan 1200 metrekarelik arsanın 900 metresinin tamamen yeşil alan olacağını söyledi. Türkmen, “Yapılan toplantıda proje üzerinde yeniden çalışma kararı alındı. Her türlü hukuki süreci de beklenerek, proje yeniden gözden geçirilecek, bir orta yol bulunacak. Yapılacak yeni projede yeşil alan daha çok olacak. Cami avlusunda çocuk alanları olacak. Şu anki mezbelelik de ortadan kalmış olacak” dedi.

(Fatma Aksu- Hürriyet)