İzmir Torbalı’nın büyük mahallelerinden Subaşı Mahallesi’nde bir GSM operatörü tarafından baz istasyonu kurulması için çalışma başlatıldı. Durumdan haberdar olan mahalleli baz istasyonu inşaatının başlatıldığı tarlanın etrafında toplanmaya başladı. Mahalleliler baz istasyonunun kurulmasına karşı çıktı.

Evrensel'de yer alan habere göre, inşaat çalışmalarını durduran mahalle sakinleri imza kampanyası da başlattı. Şikayetlerini ilgili kurumlara bildiren Subaşılılar, kurulması planlanan baz istasyonu için gerekirse nöbet tutacaklarını belirtti. Bölgede çok sayıda seranın da bulunması nedeniyle üreticiler de büyük tedirginlik yaşadı. İnşaatın durdurulması için bölgedeki bir fide firması da noter aracılığıyla GSM şirketine karşı ihtarname gönderdi.

'SAĞLIĞIMIZ HİÇE SAYILIYOR'

Mahallelerinde baz istasyonunu istemediklerini belirten bölge sakinleri, “Biz mahallemize baz istasyonu kurulsun istemiyoruz. Bu istasyonların sebep olabileceği zararların farkındayız. Bizim yararımıza olduğunu söylüyorlar. Gerekirse telefona iletişimimiz kesilsin, biz yine de bu istasyonu istemiyoruz. Belediyeye ve kaymakamlığa başvurduk, gerekirse mahkemeye de başvuracağız. Bizlerin, çocuklarımızın sağlığı hiçe sayılıyor. Buna yetkililer engel olsun. Bu bir kıyımdır” diye belirtti.