Son 35 yılda üçte biri kuruyan Burdur Gölü’ne dikkati çekmek için Burdur’a gidip çalışmaları yerinde inceleyen ’Megastar’ Tarkan, "Bu muhteşem güzelliğin yok olma sürecinde olduğunu bilmek büyük üzüntü ve acı veriyor" dedi.

 

Burdur Gölü’nün korunması için yürütülen çalışmalara destek veren Tarkan, Antalya’da cuma akşamı verdiği konserden sonra geçen cumartesi günü Doğa Derneği’nin Burdur Gölü’nü Kurtarma Projesi’nin çalışmalarını yerinde görmek için Burdur’u ziyaret etti.

 

Megastar Tarkan’a Doğa Derneği Başkanı Güven Eken eşlik etti. İlk olarak Karakent Köyü sahiline gelen Tarkan, burada göl fotoğrafları çekti. Tarkan, daha sonra Doğa Derneği yetkilileriyle birlikte gölün etrafını gezdi, uygulama alanlarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

KURUMASINA İZİN VERMEYİN!
Karakent Köyü’nde Burdur Belediye Başkanı Ak Parti’li Sebahattin Akkaya ile bir araya gelen Tarkan, Burdur Gölü’ne herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti. Tarkan, göldeki çekilmenin ekolojik hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.

 

Burdur Gölü’nün son 35 yılda üçte birinin kuruduğunu, su seviyesinde ise 12 metre 25 santim azalma olduğunu belirten Tarkan, gölün yok olmaması için yürütülen çalışmalara destek istedi. Burdurlu sevenlerinden Burdur Gölü’nün kurumaması için birlikte mücadele sözü alan Tarkan, Burdur Gölü’nün hızla kurumasının sadece göl ve çevresinde yaşayan canlılar için değil, Burdur halkı için de hayati bir sorun olduğuna dikkati çekti.

 

"GÖL YOKSA BURDUR YOK"
’Uyuyan Güzel’ olarak adlandırılan Burdur Gölü başta olmak üzere, tüm su kaynaklarının korunması için destek isteyen Tarkan, "Bu muhteşem güzelliğin yok olma sürecinde olduğunu bilmek büyük üzüntü ve acı veriyor. Karşılığı ne olursa olsun Burdur Gölü’nün yok olmasına izin verilmemeli. Bu nedenle hep birlikte gölün korunması için ne gerekiyorsa yapılmalı. Bir araya gelir ve birlikte hareket edersek bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Çiftçisinden, öğretmenlerine kadar hepimiz ortak geleceğimiz için bunu yapmak zorundayız. Tüm Burdurluları ortak mirasımız olan Burdur Gölü’nün geleceği için harekete geçmeye davet ediyorum. Göl yoksa Burdur da yok" diye konuştu.

 

2040 YILINDA YOK OLACAK
Doğa Derneği Başkanı Güven Eken ise Burdur Gölü’nün bugüne kadar üçte birinin kuruduğunu belirtti. Önlem alınmadığı takdirde 2040 yılına kadar Burdur Gölü’nün tamamen kuruyacağına işaret eden Eken, "Göl, yazık ki yağışların azlığı gibi doğal nedenlerle değil, insan kaynaklı sorunlar nedeniyle kuruyor. Göle giden su kaynaklarının barajlarla tutulması ve yer altı kuyuları ile aşırı kullanımı, sadece gölün değil Burdur’un da sonunu getirebilir. Doğa Derneği, Burdur Gölü sulak alan yönetim planının gölün havzadaki tüm kaynaklarını içerecek şekilde genişlemesini talep ediyor" diye konuştu.

 

"KAYNAKLAR KURUYOR"
Burdur Belediye Başkanı Akkaya ise Burdur Gölü’nün kurumaması için Doğa Derneği öncülüğünde verilen mücadelenin tüm Burdur halkı tarafından birlik ve beraberlik içinde sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

 

Tarkan’ın konserlerinde Burdur Gölü’nün korunması için destek istediğini anlatan Başkan Akkaya, "Gölü besleyen kaynak kalmadı maalesef. Yağmur sularıyla besleniyor. Halen daha gölümüzde çekilme devam ediyor.

 

Tüm Burdur halkı, çiftçisiyle, yöneticisiyle, sivil toplum örgütleri ve sanatçısıyla Burdur gölünün etrafında kenetlenmeliyiz. Burdur gölü Burdur’un da geleceği demek. Gölü korumak ve yok olmasını engellemek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

Başkan Akkaya, Burdur Gölü maketi üzerinde Tarkan’a gölün son durumu hakkında bilgi verdi. Tarkan, Karakent sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kentten ayrıldı. (Hürriyet)