Greenpeace Akdeniz'den bu konuda şu açıklama geldi:

Geçtiğimiz Cuma günü sabah saat 05.00’da Taksim Meydanı’nda başlayan nükleer karşıtı direniş 7. gününe ulaştı. Kamp sakinleri destek için evlerinde pasta yapıp getiren teyzeler, şişe şişe su taşıyan amcalar ve yeni katılımcılarla en zengin ve renkli haline ulaştı.

Greenpeace, Küresel Eylem Grubu ve Yeşiller’in katılımıyla başlayan mücadeleye Mahalle Afet Gönüllüleri’nin ardından Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ve TEMA Vakfı da desteklerini açıkladı.

8 Haziran Perşembe sabahı WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak ve WWF çalışanları kamp alanını ziyaret etti. Öğleden sonra ise TEMA Vakfı da Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Deniz Ataç ve Vakıf çalışanları kampa desteğe geldiler.

Bu ziyaretlerle Türkiye’nin üç büyük çevre kuruluşu ilk kez bir sivil itaatsizlik eylemi çerçevesinde bir araya gelmiş oldu.  

Greenpeace genel Direktörü Uygar Özesmi “Tema ve WWF’in ziyareti bizlere güç verdi. Taksim’de sürdürülen bu eylem ile çevreyi ve yaşamı yok eden enerjilerle mücadelemizde ortak bir adım atılıyor. Çevre mücadelesi bir araya geliyor ve daha da büyüyoruz.” dedi
  
Perşembe sabahı ayrıca, seçim bildirgesinde nükleere karşı duruşunu net bir şekilde ifade eden tek parti olan HAS Parti İdare Kurulu üyesi ve İstanbul 2. bölge adayı Emel Topçu ve ekibi çadırları ile gelerek direnişe katıldılar. Bu yine Greenpeace’in muhafazakar kesimi temsil eden bir kesimle ilk dirsek teması.

Alanı bugün CHP İl Başkanı Bahri Şahin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da ziyaret etti. Greenpeace Akdeniz, Kılıçdaroğlu’nun nükleer karşıtı söylemlerini memnuniyetle karşıladıklarını ancak tutarlı olmak adına nükleer enerjinin CHP’nin programından da çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Akşam saatlerinde düzenlenen panele İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da katılarak her zamanki nükleer karşıtı desteğini esirgemedi.
  
Kampın sanatçı konukları 6. gece de devam etti. Baba Zula’nın Japon Dansçı Nora ile performansı kampa sanatın gücünü taşıdı. Sanatçı Leman Sam’ın da sürpriz ziyaretiyle Nükleersiz Türkiye Kampı daha da zenginleşti.

NTVMSNBC