ELİF İNCE / Radikal
Taksim Gezi Parkı'nda bulunan ve daha önce de tartışma konusu olan ağaçlardan bazıları bir gecede 'budandı'. Geriye sadece gövdesi kalan ağaçları gören çevreciler uygulamaya tepki gösterirken, belediye yetkilileri ise "rüzgar sebebiyle kırılan dalların düzeltildiğini" iddia etti.

Taksim Gezi Parkı'ndaki bazı ağaçların kesildiğini gören kentlilerin aklına 'Topçu Kışlası'na hazırlık mı yapılıyor?' sorusu geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kesimin sözkonusu olmadığını iddia ederek, "Taksim Gezisi'nde resimde görülen ağaçlarda kesim değil, rüzgar sebebiyle kırılan dalların düzeltilmesi sözkonusudur" dedi. 

Ocak ayının sonunda parktaki ağaçların kırmızı çarpılarla işaretlenmesi üzerine Taksim projesi kapsamında Topçu Kışlası'nın yeninden yapılması için parktaki ağaçların kesilmesine karsı çıkan kentliler harekete geçmişti. Lale Mansur'dan Mehmet Bekaroğlu'na birçok kişi ağaçları 'evlat edinmiş' ve "Taksim'in yaşayanı, çalışanı ile birlikte ele alınarak planlanmasını istiyoruz' demişlerdi. 

Gezi Parkı'ndan sorumlu İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü Beyoğlu Bölge Şefliği ise "Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kırmızı ile işaretlenmesi müdürlüğümüzün bilgisi dışında bulunmaktadır. Ayrıca Taksim Gezi Parkı'nda ağaç kesimi yapılması söz konusu değildir" demişti. Ağaçları kimin işaretlediği ise hala muamma.