Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Çalışkan köyü yakınlarında bulunan Çalışkan Hudut Taburu'ndan yapılan top atışları nedeniyle Cudi Dağı'nda 2 gün önce başlayan ve 3'üncü gününe girerken de tam olarak söndürülemeyen yangın karşısında devlet yetkililerinin harekete geçmemesi, yine medyanın yangını görmemesi ve 'çevreci' kamuoyunun duyarsızlığına sosyal medyadan tepki yükseliyor.

Cudi Dağı'ndaki yangın sonucu yüzlerce dönümlük alan küle döndü ve arazideki birçok canlı hayvan türü de yanarak telef oldu. Twitter'da ise dün #CudideDoğaKatliamıVar hashtag'i ile kampanya başlatıldı. Söndürülemeyen yangın nedeniyle bugün de #CudiYanıyor'la devam eden kampanya kapsamında atılan birçok mesajda medyanın Cudi Dağı'ndaki yangını iki gün boyunca görmemesi eleştiriliyor.

Twitter kullanıcıların tepki gösterdiği bir başka nokta ise çevrecilerin Cudi'de doğayı talan eden yangına yaklaşımı. Aynı şekilde T24 yazarlarından Nurcan Baysal da bugünkü yazısında "[...]Cudi’deki yangına Batı’daki çevrecilerin çok az bir kısmı tepki verdi (ki bu yazım onlara değildir). Yangın çıktığından beri, Türkiye’nin bilinen çevre örgütlerinden ve çevre katliamlarında sık gördüğümüz çevrecilerin ciddi bir kısmından ses çıkmadı. Ne de olsa yanan Kürdün dağıydı!" diyerek Cudi Dağı'ndaki yangın konusunda çevreci grupların tepkisizliğine dikkati çekti.

Twitter'da #CudiYanıyor hashtag'i ile paylaşılan bazı mesajlar ise şöyle:













(Demokrat Haber)