İmara açılan Yassıada'da kesilen ağaçların görüntüsünün ortaya çıkmasıyla ilgili inşaatı yapan şirketten açıklama geldi.

MESA Mesken Sanayii A.Ş., adada sadece birkaç ağacın yerini değiştirdiklerini iddia etti.

ADANIN İMARA AÇILDIKTAN SONRAKİ GÖRÜNTÜLER

Adanın imara açıldıktan sonraki görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış ve tepkilere neden olmuştu.

Yassıada’daki projenin yürütücüsü MESA Mesken Sanayii A.Ş., adadaki ağaçların kesildiğini gösteren fotoğrafların kamuoyunda paylaşılmasının ardından bir açıklama yayınladı.

Şirket, Yassıada’daki görüntülerin, mevsimsel değişimler nedeniyle ortaya çıktığını iddia etti.

Sadece birkaç ağacın yerinin değiştirildiğini savunan şirket tarafından dün yapılan açıklama şöyle:

ADANIN İMARA AÇILMADAN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLERİ

”Taahhüt projelerimiz arasında yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait, yatırımı ve işletmesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı GTİ Şirketi tarafından üstlenilen Yassıada’da kongre merkezi, otel ve müzeden oluşacak “Demokrasi ve Özgürlük Adası” projesine ilişkin bugün yayınlanan görseller ve yapılan yorumlarla ilişkin aşağıdaki açıklama zarureti doğmuştur.

Bugün basında yayınlanan hava fotoğraflarında mevsimsel değişikliklerle (kış/bahar) birlikte farkı oluşturan ve yeşil alan olarak görünen bölümler, otsu bitkiler ve makilik alanları kapsamaktadır.

Proje kapsamında sadece birkaç ağacın yeri değiştirilmiştir. Buna karşın proje kapsamında Yassıada’daki mevcut ağaç dokusuna, 120 adet yetişkin ağaç eklenecektir. Yapımını üstlendiğimiz proje tamamlandığında, ekli görsellerde (Haber görseli) de görüleceği gibi Yassıada’daki doğal doku, başta ağaçlar olmak üzere üç katına çıkacaktır.”