Karadeniz’de bölge halkının tüm itirazlarına karşın yapılmak istenen ‘Yeşil Yol’ projesi kapsamında şimdiden yüzlerce ağaç kesildiği ortaya çıktı. Riza Valisi Ersin Yazıcı ise yolu “Bir tane ağaç kesmedik, kessek 50 kere televizyona çıkardı” diye savunmuştu.

diken.com.tr'de yer alan habere göre Orman Genel Müdürlüğü, Yeşil Yol projesi kapsamında Ausor ve Huser yaylaları arasındaki bağlantı yolunda 16 dönüm alanda ağaç kesimi için izin vermiş.

Bu karar üzerine harekete geçen yöre sakinleri, Avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu’nun öncülüğünde Rize İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma ve iptal istemiyle dava açmıştı.

Rize İdare Mahkemesi, ‘eski haline getirilmesi yönünden telafisi güç zararlara neden olabileceğini gözönüne alarak‘ yeni bir karar verilinceye kadar ağaç kesimi işleminin yürütmesini durdursa da şimdiden yüzlerce ağacın telef olduğu ortaya çıktı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün izniyle kesilen ağaçlar halen yol kenarlarında bekletiliyor. Ausor yaylasında Yeşil Yol çalışmasıyla büyük tahribat oluştuğu gözlendi.

Rize Valisi Yazıcı ise proje kapsamında hiçbir ağacın kesilmediğini iddia ederek “Yolu yaparken bir tane ağaç kesmedik. 1500-2000 metrede bu yol yapılıyor. Çevreciyim diyen arkadaşlar gidip baksın. Zaten bir ağaç kesseydik 50 kere televizyona çıkardılar" demişti.