Dersim'de Pülümür Vadisi üzerinde yapılmak istenen Pülümür Barajı ve HES projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sonlandırıldı. "Doğal sürdürülebilirlik açısından içinde ekolojik açıdan öneme sahip varlıklar bulunduğundan ve korunması amacı ile yapılaşma ve ekonomik faaliyetlerinin yapılamayacağı" gerekçe gösterildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dersim'de Pülümür Vadisi üzerinde yapılmak istenen Pülümür Barajı ve HES Projesi'ni durdurdu. Barajın durdurulmasına gerekçe olarak ise, "Söz konusu faaliyet için 'ÇED Raporu Özel Formatı'nda istenilmiş olan ekosistem değerlendirme raporu ile ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden revize yapılması istenmiş, bu revizyonun yapılmamış olması nedeni ile ilgili kurum tarafından ÇED raporuna görüş bildirilmemiştir. Söz konusu hazırlanan ÇED raporunda 'baraj alanı ve rezervuarının tümünün 02/12/2012 tarihinde onaylanan 1/100000 ölçekli çevre düzeni planında ekolojik öneme sahip alan olarak işaretlenmiş olup, bu kapsamda doğal sürdürülebilirlik açısından içinde ekolojik açıdan öneme sahip varlıklar bulunduğundan ve korunması amacı ile yapılaşma ve ekonomik faaliyetlerinin yapılamayacağı" gösterildi.

Raporda, "Yukarıda belirtilen husus çerçevesinde, söz konusu projenin ÇED sürecine devam edebilmesi mümkün görülmemiş olup ÇED yönetmenliğinin 12'nci maddesi 8'inci bendi gereğince Pülümür Barajı ve HES Projesi ÇED süreci sonlandırılmıştır" denildi.