Taksim Gezi Parkı'nda nöbet tutan eylemciler sabaha karşı polis müdahalesi ile gaz bombalarıyla dağıtıldı ve iş makinaları çalışmaya başladı.

Bir süre sonra, 2 gün önce olduğu gibi milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in gelmesiyle makinalar durdu, polis çekildi ve park eylemcilere kaldı.

Çevik kuvvet ekipleri bu sabaha karşı, TOMA aracıyla Taksim Gezi Parkı'na girerek 3 gündür burada eylem yapan göstericilere müdahale etti.

Slogan atarak direnen göstericilere biber gazı sıkan polis, eylemcilerin çadırlarını alandan toplayarak uzaklaştırdı. Atılan biber gazlarından çevredeki vatandaşlar ve basın mensupları da etkilendi.

Kalan çadırlar göstericiler tarafından ateşe verilirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan çadırları söndürdü.

Polisin eylemcileri dağıtmasının ardından iş makineleriyle parkta çalışma başlatıldı. İş makinesinin önüne yatan bir eylemci güçlükle kaldırıldı. Polislerin güvenlik çemberine aldığı alanda 3 adet iş makinesi çalışmaya başladı.

GÖSTERİCİLER GERİ DÖNDÜ

Çalışmalar sürerken eylemci grup daha sonra alana geri döndü ancak polis engeline takıldı. Çevik kuvvet kurduğu barikatla grubun parka girmesine izin vermedi.

ÖNDER GELDİ, PARK EYLEMCİLERE KALDI

İlerleyen dakikalarda İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder de Gezi Parkı'na geldi.

Önder, 2 gün önce de alana gelerek iş makinalarının önüne geçmiş ve çalışmaları durdurmuştu. Yine aynı şey oldu ve Önder hafriyat alanına girerek iş makinalarının önüne geçti. Bunun üzerine iş makinaları çalışmalarını durdurdu. Çevik kuvvetin çekilmesiyle,  Gezi Parkı yeniden eylemcilere kaldı.

SİYASİLERİN DE GÜNDEMİNDE

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı'ndaki çalışmalar için kararlı olduklarını belirterek "geri adım yok" mesajı verirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün akşam saatlerinde alana giderek eylemci gruba destek vermişti. (NTV)