İstanbul Kent Savunması, Kuzey Ormanları Savunması ile Validebağ Gönülleri öncülüğünde 1. Levent’te bir araya gelen eylemciler Soma-Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacı katleden Kolin Şirketini yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Levent Metro çarşısından Kolin Şirketinin önüne yürüyen yüzlerce aktivist, Kolin şirketinin önüne zeytin ağacı ile tel örgü bıraktı.

VALİDEBAĞ’DAN YIRCA’YA, DOĞAMA DOKUNMA!

Validebağ’ı korumak için haftalardır direnen İstanbullular, Soma-Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacı katleden Kolin Şirketini protesto etti. Levent 1 Metro çıkışında bir araya gelen Yaşam Savunucuları, Validebağ’dan Soma-Yırca’ya doğa düşmanlarından hesap soracaklarını vurguladı.

“Direnen Yırca İstanbul seninle”, “Validebağ’dan Yırca’ya yaşamın düşmanları kaybedecek, direnenler kazanacak”, “Kolin Yırca’ya dokunma zeytinimizi kesme” pankartlarının açıldığı yürüyüşte, sembolik olarak bir zeytin ağacı taşındı.

“Katil Kolin hesap verecek”, “Ağaçların öfkesi sermayeyi yenecek”, “Susma sustukça dünya beton olacak” sloganlarını atan doğa aktivistleri, AKP hükümeti öncülüğünde yağmalanmak istenilen kenti savunacaklarını bir kez daha vurguladı.

Polis ablukası altındaki Kolin şirketi önünde İstanbul Kent Savunması, Kuzey Ormanları Savunması ile Validebağ Gönülleri adına açıklamayı Özge Türk okudu. Validebağ’yi korumak için büyük bir inatla direnen İstanbullular olarak bugün, SOMA- Yırca köylüsüne karşı suç üstüne suç işleyen Kolin şirketinden hesap sormak için bugün burada toplandıklarını hatırlattı.

HER GÜN SAVUNMADA HER GÜN SOKAKTAYIZ !

“Bir şirket düşünün ki kamu ihalelerinden ve yağma projelerinden kazandığı milyonlarla, doğayı katleden şirketler sıralamasının en başında gelsin, bir şirket düşünün ki,ülkenin dört bir yanında ne kadar baraj, HES, otoyol, termik santral projesi varsa, hepsinin altından onun kirli elleri çıksın, bir şirket düşünün ki, diğer dört yağmacı şirketle birlikte, yandaşı olduğu iktidarla kurduğu çete ilişkileri sayesinde, İstanbul’un Kuzey ormanlarında 3. Havalimanı katliamını fütursuzca sürdürsün, bir şirket düşünün ki, önceden haber aldığı Danıştay kararlarını geçersizleştirmek için, bir sabah vakti haince 6000 zeytin ağacını katletsin” diyen Türk, “Artık uyarıyoruz,ilan ediyoruz, Bizler, yaşam savunucuları;kutsal zeytin ağacının; Soma-Yırca ‘da ve Validebağ’da yerlerde sürüklediğiniz kadınların; madenlerde,inşaatlarda öldürdüğünüz bütün işçilerin; bağrını kirli ellerinizle deştiğiniz toprağın, suyun ,ormanın ve yaşamın hesabını sormak için her gün savunmada, sokakta olacağız” dedi.

Açıklamanın ardından polisin korumaya aldığı Kolin şirketinin önüne zeytin ağacı bırakan Yaşamın Savunucuları, doğa ve yaşamın düşmanı tüm odaklardan hesap sorulacağını vurguladılar. (ANF)