KCK Ekoloji ve Yerel Yönetimler Komitesi yazılı bir açıklama yaparak, Dersim’de Munzur ve Pülümür çaylarının birleştiği noktada yer alan ve Aleviler için kutsal kabul edilen, içerisinde yüzlerce ağaç, yeşil alan bulunan 16 bin 500 metrekarelik Gola Çeto Parkı için, baraj gölü sahasında kaldığı gerekçesiyle mahkemenin verdiği yıkım kararına tepki gösterdi. KCK Gola Çeto'ya sahip çıkma çağrısı yaptı.

ANF’nin haberine göre, yapılan açıklamada çözüm süreci devam ederken yapımına devam edilen karakol ve kalekollara, HES ve diğer baraj projelerinin hızlandırılarak devam edilişine dikkat çekilerek, “Türkiye’nin dört bir yanında toplumu ve doğayı tehdit altında bırakan endüstri ve enerji politikaları, yine Kürdistan’da yapılan barajlar TOKİ inşaatları nedeniyle kesilen yüz binlerce ağaç ve yapılan doğa katliamı yeşil yaşam alanları yok edilmekte, geleceğimiz tehdit edilmektedir,” denildi. 

'GEZİ'DEN DERSİM'E DİRENİŞ GELİŞTİRİLMELİ'

Açıklamada devamla Gola Çeto Parkı’nın sular altında bırakılmak istenmesine karşı halkın demokratik tepkilerini ortaya koyma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, “Dersim halkı yalnız değildir. Halkımız Dersim’i ve kültürel değerlerini sahiplenmeli ve demokratik tepkisini ortaya koymalıdır,” denilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Ekolojiye ve insanca yaşama duyarlı olan halkımızı ve demokrasi güçlerini ‘Doğama ve yaşamıma dokunma’ diyerek Gezi’den Dersim’e tüm kentlerde, kasabalarda tepkisini ortaya koymaya, demokratik kurtuluş ve özgür yaşam ruhuyla direnişi geliştirmeye çağırıyoruz.”