İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünde rüzgar enerjisi santrali (RES) kurulması için bin ağaç kesilmek üzere işaretlendi; köylüler tepkili.

Hürriyet’te yer alan habere göre; köylüler, köy sınırındaki ormanlık alandaki RES inşaatının durdurulması için, Danıştay’a yürütmenin durdurulması amacıyla başvurdu. Köylüler, bu başvurularının sonucunu beklerken, firma çalışmalarını hızlandırdı.

KESİLECEK AĞAÇLAR İŞARETLENDİ

Firma, türbin kurmak için bölgeye ekiplerini gönderdi. RES türbinlerinin gövde ve kanatlarının tırlarla taşınabilmesi için ilk olarak orman yolu üzerindeki 300’den fazla çam ağacının kesilmesine karar verildi.

Ardından, türbin kurulacak alana kadar ormanın ortasından en az 6 metre genişliğinde yeni bir yol açılması için de yine çalışma başlatıldı, kesilecek ağaçlar işaretlendi. Yüz yaşına yaklaşmış olan bine yakın çam ağacının kesimine de önümüzdeki günlerde başlanacağı öne sürüldü.

"YENİ YIRCALAR YAŞANMASIN"

Köylüler adına mücadeleyi sürdüren Ovacık Muhtarı Veysel Erköse, yeni Yırcalar yaşanmaması için çabaladıklarını söyledi. Erköse, mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini vurguladı.