Berkcan Zengin / Demokrat Haber İzmir

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve TMMOB'nin birlikte gerçekleştirdiği “Kentte Ekolojik Yıkıma Karşı Dayanışma Var” etkinliği 2 Hazran akşamı Alsancak Vapur İskelesi önünde başladı. Kemalpaşa'ya bağlı Dereköy'de gerçekleşen RES karşıtı direnişe önderlik eden Dereköylü kadınlar "Dereköy RESleri durdurulsun, ormanlarımız hayatlarımız kurtulsun" diyerek etkinliğe katıldı.



"HES YAPMA BOŞUNA YIKACAĞIZ BAŞINA"

Praksis müzik grubunun müzik dinletisi eşliğinde başlayan etkinlik, İzmir halkının eşliğinde slogan ve şarkılarla devam etti.

Ardından toprağına, ovasına, tarlasına, sularına sahip çıktıklarını belirten halkla birlikte "Arıma, balıma, ormanıma dokunma”, “HES yapma boşuna yıkacağız başına”, “AKP defol bu memleket bizim”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”  sloganlarıyla Gündoğdu Meydanı'na kadar ıslık alkış ve sloganlarla yüründü.



“DOĞANIN TALANINA DUR DE"

Saat 21.00'de başlayan “Ekolojik Yıkımla Mücadele” forumu CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın katılımıyla devam etti. Verilen mücadelenin belirli tarihlerle sınırlı kalmayacağı, doğanın talanına dur demek için bir arada durmanın bir zorunluluk olduğu vurgulanan etkinlik 23.30'da sonlandırıldı.