Rize'de, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, tarihi kemer köprünün yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını, ancak önlem alınmadığını anlatan Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, "O tarihi köprü yıkılırsa, bakın sayın Vali huzurunuzda söylüyorum. Biz sorumluluk kabul etmiyoruz" dedi. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun, "Tarihi köprü bir yıkılsın, ben sana sorarım diyorsun yani. Öyle mi?" diye esprili cevabı salonda gülüşmelere neden oldu.

Rize Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu kurum ve kuruluşlarının 2012 yılı yatırım programları ele alındı. Toplantının açılışında konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, 2011 yılında toplam ödeneği 3 milyar 613 milyon lira olan 796 projenin uygulamaya konulduğunu, bu projelerde gerçekleşmenin yüzde 79 olduğunu söyledi. Hacımüftüoğlu, "Bu oran yıl içerisinde işimizi iyi yapmadığımız anlamına gelir. Bu oranın daha yukarılarda olması gerekirdi" diye konuştu.

TARİHİ KÖPRÜ POLEMİĞİ

Toplantıda konuşan DSİ Trabzon 22'nci Bölge Müdür Yardımcısı Murat Acu'nun, Rize'deki yatırımlarla ilgili bilgiler vermesi sırasında Çamlıhemşin Bağımsız Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek söz aldı ve ilçedeki 200 yıllık tarihi kemer köprünün yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını anlattı. 3 yıldır bunu dile getirmesine karşın bir önlem alınmadığını belirten Melek, "200 yıllık tarihi köprünün ayağında tahkimat yapılması gerekirdi. Bir proje yapıldı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan geri döndü. 3 yıl oldu ama bir gelişme yok. O tarihi köprü yıkılırsa, bakın sayın Vali huzurunuzda söylüyorum. Biz sorumluluk kabul etmiyoruz" dedi.

Bunun üzerine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, "Tarihi köprü bir yıkılsın, ben sana sorarım' diyorsun yani. Öyle mi?" esprisiyle araya girdi. Başkan Melek de bunun üzerine, "Hayır, rica ederim. Ama bir tahkimat yapalım ve köprüyü kurtaralım" ifadesini kullandı. Vali ile Belediye Başkanı arasındaki bu diyalog salonda gülüşmelere yol açtı. (ayder53.com)