Artvin’de Kavak HES projesi için kamulaştırma kararı olmayan arazisine girilmesini protesto eden Kavak Köylüsü Semra İskender’in ‘iş hürriyetini engellediği’ iddiasıyla yargılandığı davada İskender’e 3 bin lira para cezası verildi.

Evrensel'den Hamdi Gökdeniz'in haberine göre, Kavak Köylüsü Semra İskender, kendisine ait olan araziye Kavak HES projesi kapsamında acele kamulaştırma yolu ile el konulmasına karşı yasal haklarını kullanmış ve dava açmıştı. Arazisi hakkında acele kamulaştırma kararı veren Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştayda dava açan İskender davayı kazanmıştı.

İskender Danıştay kararına rağmen arazisine dozerler ile girilmesini 2016’da protesto etmişti. Bu protestoların iş hürriyetini engellediğini iddia eden MNG’ye ait yapımcı firma savcılığa başvurmuş, üzerine, halen tapusu kendisine ait olan araziye girilmesini protesto ettiği için, Semra İskender hakkında ceza davası açılmıştı.

‘TOPRAĞINI SAVUNMA DİYORLAR’

Bir yıldan beri devam eden davanın 7. duruşmasında Semra İskender’le birlikte Fethi İskender ve Ayla Aydın hakkında 3 bin lira para cezası verildi. Ceza ertelendi.

Duruşmaya katılan yaşam suvunucuları kararı değerlendirerek “Toprağını savunma diyorlar, savunursan 3 bin lira ceza ödersin, evinizi de alsalar susun diyorlar” diyerek karara tepki gösterdi.

Diğer taraftan Semra İskender tarafından arazisine girildiği için yapılan suç duyurusu üzerine, Arhavi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şirketin proje Müdürü Cumhurali Küçükhas hakkında iddianeme düzenlendi ve dava açıldı.