Kalkınma Bakanı HDP’li Müslüm Doğan, çevreciler ve yöre halkının büyük tepkisini çeken Yeşil Yol projesini inceleteceğini söyleyerek, “Doğaya zerre kadar zarar verdiğine kanaat verirsek durduracağız” dedi.

Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre Karadeniz yaylalarını birbirine bağlaması planlanan Yeşil Yol projesini incelettikten sonra akıbetiyle ilgili karar vereceğini söyledi.

Doğan, “Ekolojik zarara büyük tepki koyuyoruz. Toplumdan yanayız, incelemelerden sonra doğaya zerre kadar zarar verdiğine kanaat verirsek durduracağız. Orada yaşayan insanlar buna karşı çıktığına göre doğaya zarar veriyor ama yine de inceleteceğim. HES projelerini de teker teker inceleteceğiz. Ülkenin elbette enerjisini doğaya zarar vermeden, doğal dengeyi bozmadan nasıl elde ederiz buna bakacağız. Ama HES’leri de öncelikle incelememiz, irdelememiz gerekiyor. Doğaya zarar verenleri engelleyeceğiz. Doğa bir daha elde edilemez. Çünkü doğaya verdiğimiz tahbirat Hopa’daki selle birlikte ortaya çıktı” diye konuştu.