Siyasi partilerin seçim için kullandıkları anons araçları arasında HDP'nin Kadıköy'de kullandığı anons aracı herkesin dikkatini çekiyor.

Seçime sayılı günler kala İstanbul'un tüm sokakları, caddeleri siyasi partilerin seçim afişleri, seçim stantları ve ses araçları ile donatılmış durumda. Fakat Kadıköy'de HDP'nin öyle bir propaganda aracı var ki görenler bir daha bakıyor, ardından araçla fotoğraf çektirmek için kuyruğa giriyor.

Kadıköy'ün Caferağa, Osmanağa ve Yeldeğirmeni mahallelerinin sokaklarında HDP'nin seçim şarkıları, HDP bayrakları ile donatılmış arkasına da bir ses sistemi bağlanmış bir bisikletten yankılanıyor. "HDP seçim bisikleti" adı verilen seçim propaganda aracı ile HDP'liler seçim beyannamelerinde de belirtikleri ekolojik yaşam mücadelesine bu yolla katkı sunmaya çalışıyor. HDP Kadıköy İlçe Örgütü'nün seçim için hazırlanmış bir minibüsü de var fakat sadece ana arterlerde dolaşıyor ya da afiş, bildiri gibi seçim materyallerinin taşınması için kullanılıyor. Onun haricinde seçim propagandasının bütün yükü bisiklete kalıyor.

'YAŞANILASI BİR KENT VE DOĞA İÇİN’     

HDP'nin seçim bisikletini kullanan yurttaşlardan Orhan Güneşdoğmuş bisiklete "Yaşanılası bir kent ve doğa için" yazılı döviz de yapıştırmış. Güneşdoğmuş, her seçim çalışmalarını insana, doğaya ve hayvana saygı çerçevesinde yürüttüklerini ve diğer siyasi partilerin seçim araçları gibi insanları rahatsız etmeden çalışmaları yürütmeye çalıştıklarını söyledi. Var olan seçim araçlarının sadece ana caddelerde dolaştırdıklarını vurgulayan Güneşdoğmuş, "Seçim araçları, hem trafikte insanları zorluyor, hem gürültüsüyle insanları zorluyor, bisikletle ara sokakları gezmenin hem ekolojik olarak hem de pratik bir anlamı var" dedi.

'TEPKİLER OLUMLU’ 

Yurttaşlardan da çok olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Güneş Doğmuş, "Girdiğimiz bütün sokaklarda müziğin sesini de çok açmadan, insanlar kafalarını çevirip bir ses aracı mı geliyor diye baktıklarında bisikleti gördükleri anda yüzlerinde bir tebessüm oluşuyor. HDP'li olsun olmasın, herkes gelip bu fikirden ve çalışma şeklinden dolayı bizleri tebrik ediyor" dedi.

Bazı insanların, sırf bu yüzden HDP'ye oy vereceklerini dile getirdiklerini söyleyen Güneşdoğmuş, "Daha geniş kesimlere daha doğru yollarla ulaşmış olup, seçmenle daha sempatik daha olumlu, daha güler yüzlü, mutluluk ve özgürlük vaat eden bir iletişim kuruyoruz" ifadelerini kullandı. Güneşdoğmuş, siyasi faaliyet yürüten bütün partilerin, kadına, doğaya, topluma ve özgürlüğe dair söylemlerini pratikleriyle olumlu bir hale getirmeleri gerektiğini vurguladı. HDP'nin farkının da burada olduğunu söyleyen Güneşdoğmuş, "HDP'nin söylemleri ve pratikleri birbiriyle uyumlu" dedi. (DİHA)