Taksim Gezi Parkı'ndaki polis işgali sona erdi.

AKP Hükümeti'nin halka yasakladığı park, bugün İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklamasına göre, "resmi" olarak açıldı.

Vali Mutlu ve beraberindekiler parktan ayrıldıktan sonra, İstanbullular Gezi'ye akın etti. Bazı vatandaşlar ağaçların altında oturmaya başladı, bazıları da Gezi'nin son halini görmek için parkta dolaşıyor. Çocuklar da oynamaya başladı. Parka girenlerin mutlulukları yüzlerinden okunuyor.

Aralarında Taksim Dayanışması üyelerinin de olduğu bir grup da parkta bir süre sloganlarla yürüyüş yaptıktan sonra, daha önce polis saldırısının yaşandığı Divan Otel'in karşı tarafındaki alanda basın açıklaması yaptı.

Dayanışma adına konuşan Cem Tüzün, İstanbul Valisi'nin bu akşam 19.00'da yapılacak foruma izin vermeyeceklerini ve müdahale edeceklerini söylediğini hatırlattı. Tüzün, "müdahale"nin Arapça kökenli bir kelime olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Katılmak, içinde olmak anlamına gelir. Vali eğer akşam burada yapacağımız foruma katılacaksa, burada bizimle olacaksa, buyursun gelsin. Ama gelmeyecekse kelime oyunu yapmasın, direkt 'polislerle saldıracağız' desin."

VALİ KAÇAK İNŞAATA BEKÇİLİK YAPTI

Daha önceki polis saldırılarını hatırlatan Tüzün, "İstanbul Valisi burada yapılan kaçak inşaata polislerle birlikte bekçilik yapmıştır. Dolayısıyla hukuksuzluk işlemiştir. Taksim Dayanışması olarak bu hukuksuzluğa göz yummayacağız" dedi. Tüzün, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacakları bilgisini verdi.

İstanbul'un dört bir yanında düzenlenen forumlara katılan halkın bu akşam Taksim Gezi Parkı'nda buluşacağını hatırlatan Cem Tüzün, bir kez daha foruma çağrı yaptı.

Taksim Dayanışması'ndan Ahmet Kale de "Biz Taksim direnişinde kanımızı, canımızı verdik. İnsanlarımız işkence gördü. Gerekirse bundan sonra da aynı bedeli öderiz" diyerek, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük ve Mehmet Ayvataş'ı andı.

Tüzün, "Gözaltında olanların ve direnişten dolayı tutuklananların sorumluluğunu sahipleniyoruz. Gelsinler bizi de alsınlar" diye konuştu. (ETHA)