Greenpeace, Soma'da Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinlikleri kamulaştırılan kişilerle birlikte, acele kamulaştırma kararına karşı dava açtı.

Greenpeace Avukatı Deniz Bayram kamulaştırılan alan ile ilgili dava açtıklarını ve hukuki sürecin başlatıldığını kaydetti.

Davanın hem zeytinliklerin yaşatılması, hem de kömüre dayalı termik santrallerin çevreye, doğaya, canlı yaşamına karşı oluşturduğu tehdit nedeni ile açıldığına vurgu yapan Bayram, Bakanlar Kurulu tarafından, Soma'da binlerce metrekarelik alanda bulunan zeytinliklerin, Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırıldığını hatırlattı.

Greenpeace'in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na yapmış olduğu başvuru ile, acele kamulaştırılan bu alanların zeytinlik olduğu ortaya çıktığını söyleyen Bayram, "Soma Kolin Termik Santral Projesi derhal sonlandırılmalı; acele kamulaştırma kararı aynı acelecilikle iptal edilmeli, hem yüzlerce yıldır orada olan binlerce zeytin ağaçlarının hem de bölgedeki insanların yaşamı tehlikeye atılmamalıdır" dedi.