Şırnak Valiliği, Cudi Dağı'nda çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "Cudi Dağı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen Örtü Yangını ekiplerin çalışmaları neticesinde kontrol altına alınmış ve söndürülmüştür" denildi. Ancak görgü tanıklarının anlatımları Valiliği yalanlıyor.

Valiliğin "Henüz belirlenmeyen bir nedenle" dediği yangını görgü tanıkları, Çalışkan Hudut Taburu'ndan üç gün önce yapılan havan atışı sonucu yangının çıktığının altını çiziyor. Yine "Örtü Yangını ekiplerin çalışmaları neticesinde kontrol altına alınmış ve söndürülmüştür" denilse de yangın bizzat yurttaşların çabası sonucu kontrol altına alınmış ve söndürülmüştü.

'JANDARMA DA KABUL ETTİ'

DİHA'nın haberine göre çıkan yangın sonucu küle dönüşen Asurîlerin yaşadığı Aksu (Herbol) köyünden Petrus Karatay, yangının çıktığı an köyde olduğunu ve tanıklık ettiğini söyledi. İlk önce bir patlama sesinin geldiğini ve ardından aydınlatma fişeklerinin atıldığı Damlaca (Silip) köyü kırsalında yangın çıktığını ve ikinci bir patlamanın köylerinin yukarısında bulunan Xêwrênê alanında yaşandığını kaydeden Karatay, "Yangının, askerin top atışları sonucu çıktığını gözlerimizle gördük" dedi. Karatay, yangının çıktığı gece jandarmanın köye geldiğini ve yangının top atışları sonucu çıktığını kabul ettiğini vurguladı.

Aynı zamanda yangınla ilgili inceleme yapan Şırnak Orman İl Müdürlüğü görevlileri ile görüşen DİHA muhabirine, incelemeyle ilgili rapor hazırlayacak olan görevliler, "İncelemelerimiz sürüyor. Yerel kaynaklar ve köylüler, yangının askerlerin açtığı ateş sonucu olduğunu söylüyor" bilgisini paylaştı.

JANDARMA KOMUTANI'NDAN TEHDİT

Öte yandan Karatay, daha önce birçok kez askerin köylerine geldiğini ve bizzat Silopi eski Jandarma Komutanı Bekir Erdem'in kendilerine "Burada tek bir terörist kalıncaya dek köye dönüşlerinize izin vermeyeceğiz" şeklinde tehditlerde bulunduğunu iddia etti.