Muğla'nın Milas İlçesi Ören Beldesi yakınlarında başlayıp şiddetli rüzgar nedeniyle hızla büyüyen orman yangını, ekiplerin yoğun çalışması ardından güçlükle kontrol altına alındı. 3 köy ile Ören Beldesi'ndeki evlere yaklaşan alevler, köylüler ve tatilcileri sabaha kadar uyutmadı. 'Gökova'nın ciğerleri' olarak bilinen bölgedeki yangında yaklaşık 45 hektarlık alan zarar gördü, 2 ahır ile 1 samanlık ve 80 arı kovanı küle döndü. Yangında, ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın hala Çamlıca Köyü ve Fesleğen Yaylası'nda devam ediyor.

Milas İlçesi'ne bağlı Pınar Köyü yakınlarında dün akşam saatlerinde ilk belirlemelere göre elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu oluşan kıvılcımlar yangına neden oldu. Ormanlık alandaki yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Kumluca, Pınar ve Çamlıca köyleri ile Ören Beldesi'nde ev ve bahçelerin yakınına kadar ulaşan alevler korkuya neden oldu. Bugün saat 04.00 sıralarında Ören Beldesi'nde yangın tehdidi nedeniyle önceden boşaltılan bir ahır ile samanlık, bir köyde de yine boş ahır ile 80 arı kovanı alevlere teslim oldu. Bölgedeki ekiplerin yoğun çalışmasıyla yangının diğer ahır ve evlere sıçraması engellendi. Yaklaşık 18 saat süren yangın nedeniyle köylüler ve tatilciler evlerine giremedi.


YER İŞÇİLERİ YORGUN DÜŞTÜ


Yangın, havanın aydınlanması ardından bölgeye gönderilen 7 helikopter ve 3 uçağın da desteğiyle saat 09.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangına, 5 iş makinesi, 40 arazöz, 15 traktör, 250 orman işçisi ile 200 köylü müdahale etti. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım da yangın bölgesinde çalışmaları yönetti. İlk belirlemelere göre, yangında yaklaşık 45 hektar kızılçam ormanı ve tarım arazisinin zarar gördüğü bildirildi. Saatler süren söndürme çalışmaları sırasında yorgun düşen yer işçileri, yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgedeki ağaçların altında uykuya dalıp bir süre dinlendi.


BAŞKAN TURAN: "ORMANI 'DELİ POYRAZ' YAKTI"

Yangın bölgesinden bir an olsun ayrılmayan Ören Belediye Başkanı CHP'li Kazım Turan şöyle dedi:

"Gökova'nın ciğerleri olan bu bölgeyi bu kadar yakan, bizlere sabaha kadar kabus yaşatan yılda bir veya iki kez meydana gelen ve bizim 'Deli poyraz' dediğimiz şiddetli fırtınadır. Yangının başlamasının hemen ardından alevler şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldı. Gece olması ve havadan da müdahale edilememesi nedeniyle sabaha kadar yangın giderek büyüdü, evlerin yakınına kadar ulaştı. Ben de orman mühendisi olduğum için çalışmalara destek vermek üzere buraya geldim. Ekiplerin yoğun çalışması bir faciayı önledi."

Yangının kontrol altına alınmasıyla bölgede yaşayanlar da rahat bir nefes aldı. (Akşam)