Artvin Çevre Platformu, Artvin'deki "Maden ocaklarına hayır" demek ve Taksim Gezi Parkı direnişine destek olmak için dün Taksim Tramvay durağında basın açıklaması yaptı.

"Artvin'a da Taksim'e da degma Ceynem olda get" pankartı ve "Artvin'de maden katliamdır", "Altınsız olur Artvin'siz olmaz", "Artvin'de maden Gezi Parkı'nda AVM istemiyoruz" dövizlerini taşıyan eylemciler adına açıklamayı Emrah Altınkulaç okudu.

Açıklamada öncelikle direnişi selamlayan Artvin Çevre Platformu,  "Bugün Gezi Parkı’nda yapılacak AVM’ye itirazımız, ülkemizin her köşesinin yağmalanmasına itirazımızdır," dedi.

Doğa talanında en büyük zararı gören şehirlerden birinin Artvin olduğunu hatırlatan Platform üyeleri,  Çoruh'taki talana ve derelere yapılmak istenen HES'lere karşı verdikleri çevre mücadelesi deneyimlerini aktardıkları açıklamalarında, "Bizi Polis ve Kepçelerle ablukaya alacaksınız, yurdumuzun her köşesine sermayenin dozerlerini salacaksınız,  sonra da bunlar elleri kolları bağlı durmuyor diye öldürmek için saldıracaksınız, sonra da özür dilemekle mesele kapanmış olacak; yağma yok" dedi. (Demokrat Haber)