Dünya Doğayı Koruma (WWF) tarafından dünyadaki korunması gereken 200 ekolojik alandan birisi olarak ilan edilen ve SİT alanı olan Rize'nin dünyaca ünlü Fırtına Vadisi'ndeki Fırtına Deresi, bugünlerde, bir yok edilme tehlikesi ile karşı karşıya.

Fırtına Deresi kenarında bulunan taş ocakları ve dere üzerinde inşa edilen köprü ile Fırtına Vadisi ve Deresi tam bir şantiyeye çevrilmiş durumda.

İl Genel Meclis Üyesi Buçan, yasak olmasına rağmen taş alımının yapıldığı koruma altındaki Fırtına Vadisi'nde çalışmaları takip edeceklerini belirterek, "Malzeme alımının yasak olması ve bu nedenle yapılacak çalışmalar için ruhsat verilememesine rağmen keyfi olarak verilen sözlü izinler ve yasal kılıf sağlamak için verilen geçici izinlerle Fırtına deresinden malzeme alınmaya çalışılmaktadır. Başbakanlık genelgesi ile kum ve çakıl çıkarma yönetmeliklerine göre malzeme çıkarılması yasak olan dereden her gün malzeme çıkarmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz, Fırtına Vadisi'nin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuşuyor. (lazikahaber)