Leyla Alp / Demokrat Haber

Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe ve Kalamış Limanı’nın imara açılması ile ilgili itirazı ve başlattığı imza kampanyasına, Kadıköy Kent Konseyi tarafından başlatılan imza kampanyası da eklendi.  

Fenerbahçe-Kalamış sahilinde yapılaşmanın önünü açacak yeni imar planına karşı Kadıköy Belediyesi’nin change.org’ta başlattığı şu ana kadar 64 bin kişi katıldı.

KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMELİ

Kadıköy Kent Konseyi de derneklerin, muhtarlıkların ve çeşitli meslek odalarının destek verdiği bir imza kampanyası başlattı.  Özgürlük Parkı’nda başlatılan kampanyaya her yaştan Kadıköylü imza atarak destek verdi. Basını ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın bildirisini okuyan Kadıköy Kent Konseyi Başkan Vekili Seval Özkan, “Yeşil fakiri olan kentimizde Fenerbahçe-Kalamış sahili halkın nefes alacağı, spor yapabileceği ender alanlardan biridir ve kamuya açık olması gerekir” dedi. Uygulanmak istenen plan sürecinde, Kadıköylülerin de karar vermesi gerektiğini belirten Özkan, “Yerel kamuoyunun bilgisi ve onayı dışında karar alma süreci demokratik bir yöntem değildir” açıklamasını yaptı.

'SAHİP ÇIKMA' ÇAĞRISI

Kadıköylülerin gereken mücadeleyi verme kararlığına sahip olduğunu söyleyen Özkan, “Tüm halkımızı Kadıköy’ümüzün doğal, tarihi, kültürel değerlerini ve yaşam alanlarını korumaya ve sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Kadıköy Kent Konseyi’nin başlattığı imza kampanyası muhtarlıklarda devam edecek.

NUHOĞLU, TÜM KADIKÖYLÜLERİ 'HAREKETE GEÇMEYE' ÇAĞIRMIŞTI

Kadıköy Belediyesi Başkanı Aykurt Nuhoğlu Kalamış –Fenerbahçe Yat limanı ile ilgili Kadıköy Belediyesi’nin kararını açıkladığı basın toplantısında "Kadıköy ile ilgili kararlara Kadıköylüler karar vermelidir. Kadıköy Belediyesi’nin görüşü dikkate alınmadan alınan bu karara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Belediyemiz, yasaların defalarca ihlaline neden olan bu kararı tanımamaktadır. Kadıköylülerin Fenerbahçe sahilini kullanım hakkını engelleyen, yat limanı ve çevresini yapılaşmaya açan bu karar karşısında tüm Kadıköylüleri harekete geçmeye çağırıyoruz.” demişti. (Demokrat Haber)