İstanbul'da bir parka "Gezi Parkı" tabelası koyan 3 isim hakkında, görevlerini kötüye kullanmak suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Eski Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, yardımcısı Hasan Hayri Şengül ve Park Bahçeler Müdürü Doruk Enç’e, Sahil Parkı’nın ismini "Gezi Parkı" olarak değiştirdikleri iddiasıyla dava açıldı.

Habertürk’ün haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede, yetki ve sorumluluğun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu parka "Gezi Parkı" tabelası koyan 3 isim hakkında, görevlerini kötüye kullanmak suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, “şüphelilerin, bu ismi birden fazla yere yazdığı, üzerinde Gezi Parkı yazılı bir totemin de park içine yerleştirildiği” öne sürüldü.

Yapılan ilk duruşmada ifade verdiğini belirten Mustafa Zengin, davadan “onur duyduğunu” söyleyerek, “Yöre halkının isteğini yerine getirdik. Resmi bir durum söz konusu değil. Gezi isminin belediye meclisinden geçmesi zordur; geçse bile büyükşehir belediyesinden geçmez. Ama vatandaşın ricası bu yönde olduğu için değişmesine sesimizi çıkarmadık. Gezi kelimesini herhalde sözlükten çıkarmalıyız, öyle istiyorlar. Bunlar saçma davalar. İsim değiştirmede nasıl bir kamusal zarar olabilir? Zannediyorlar ki biz o tabelayı yaparken para harcadık” dedi.