Kesilmesi planlanan bazı ağaçlara ‘K’ işareti konulduğunu iddia eden bir grup, ağaçlara ‘KORU’ yazıp, kırmızı kurdele bağladı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, “Bu iddialar doğru değil ve komik. ODTÜ yönetiminin karşı çıkmadığı bu yol üzerinden gerginlik çıkarmaya çalışıyorlar” dedi. 

Hürriyet 'ten Sedat Cenikli'nin haberine göre, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Genel Müdürlüğü önünde eylem yapan, yaklaşık 40 kişilik bir grup, ‘Tabiatı Koruma Kurulu ODTÜ Ormanı’nı koruyamazsa biz korumasını biliriz’ sloganı atıp, basın açıklamasının ardından ODTÜ Ormanı’na giderek, kesileceği öne sürülen ağaçlara kurdele bağladı.

BAŞKENT'İ ASFALT BATAKLIĞI YAPACAK!

ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ’lü öğrenciler, Anıtpark ve 100. Yıl Forumu üyelerinden oluşan eylemciler, ‘Tabiatı Koruma Kurulu ODTÜ Ormanı’nı koruyamazsa biz korumasını biliriz’ sloganları attı. Yapılan açıklamada Ankara ’nın ciğerleri olan bu ormanların ellerinden alınmasına izin vermeyecekleri dile getirilerek, şöyle devam edildi:

“Yıllar önce öğrencilerin emeği ile dikilen ağaçlar sayesinde ODTÜ ormanı 1. derece sit alanıdır. Evlerimizin önünden 40 bin aracın geçeceği, mahalleleri bölecek, Başkent’i asfalt bataklığı yapacak, ODTÜ ormanındaki ağaçları katledecek bu yola karşıyız. ODTÜ Ormanını delip geçecek olan ve planı bile onaylanmadan inşaatına başlanan yola karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Bunu Tabiatı Koruma Kurulu yapmayacaksa Ankaralılar yapacaktır.”

‘K’ HARFİNİ ‘KORU’ YAPTILAR

Eylemciler açıklamanın ardından yolun geçeceği ODTÜ Ormanı’na gitti. Kesilecek ağaçlara yol inşaatında çalışanlar tarafından ‘K’ harfinin yazıldığını iddia eden grup üyeleri, bu harflere ekleme yaparak “KORU” yazdılar. Yüzlerce ağacın bu şekilde işaretlendiğini iddia eden grup, ağaçların koruma altında olduğunu belirtmek için simgesel olarak ağaçların dallarına kırmızı kurdele bağladı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN YALANLAMA: İŞARET İDDİASI KOMİK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ODTÜ Ormanı’nda kesileceği öne sürülen ağaçlara hiçbir işaretleme yapılmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Bağlantı yolu için ODTÜ’den henüz gerekli izinler alınmadı. Zaten böyle bir izin alınsa bile işaretleme için ağaçlara kocaman bir “K” harfi koyulmaz, küçük bir çentik yeterli olur. İddia ettikleri bu işaretlemeler çok komik. Bu yolun planlamasını biz yapmadık. Karayalçın döneminde yapılmıştı. O dönemde hiç bir şekilde karşı çıkmayanların bugün bu yolu açtırmayacağız demelerine anlam veremiyoruz. Ülkeyi gereksiz gerginliklere taşıyan bu tip davranışların kimseye bir yararı olmayacağı gibi ülkemize de büyük zararı oluyor. Zaten ODTÜ yönetiminin de bu yola bir itirazı yok. Sadece proje üzerine değerlendirme yapıyorlar.

SOSYAL MEDYADA #DİRENOTDÜORMANI KAMPANYASI

Dün açıklama ve slogan atarak tepkilerini ortaya koyan grup üyeleri, Twitter ’da açtıkları #direnODTÜormanı hashtagi ile de tepkilerini dile getirdi. Bir önceki gün açılan hashtage olan ilgi az iken, dün itibariyle yüzlerce kişi twitterda #direnODTÜormanı taglı paylaşımlar yapmaya başladı.