Artvin’in Arhavi İlçesi'nde yapımı süren Kavak Hidroelektrik Santral projesi için verilen kamulaştırma kararının uygulanması amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı arazi sahiplerini pazarlık görüşmesine davet etti. Yetkililer buluşma yeri için HES firmasının şantiyesini adres gösterdi.

Şantiye önünde, "Devlet şantiyede pazarlık yapmaz" diyerek tepkilerini dile getiren toprak sahipleri, "Arazilerimizi vermeyeceğiz, HES’i yaptırmayacağız " sloganları ile daveti protesto ederek görüşmeye katılmadı.

Arhavi Doğa Koruma Platformu üyesi ve arsa sahiplerinden Yaşar Abay Hatinoğlu, EPDK’nın arazilerini ellerinden almak için geldiğini hatırlattı, devlet kurumunun görüşmek için HES firmasının şantiyesini adres göstermesini eleştirdi.

İmarlı alanı içerisinde HES yapımına izin verilmesinin görülmüş bir şey olmadığına dikkat çeken Hatinoğlu, “Ülkemizde hukuk varsa, hakimler varsa, projeye yeniden usulsüz olarak verilmiş ÇED raporu yine iptal edilecektir. Ankara’dan gelen devlet yetkililerine sesleniyoruz; geldiniz, nasıl bir yerde HES yapılmak istendiğini gördünüz. Bu işlemlerden vazgeçin. Bizi arazilerimiz ile baş başa bırakın. Hukuk yollarını sonuna kadar kullanacağız. Hukukun yetmediği yerde meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız. Arazilerimiz vermeyeceğiz. Bugüne kadar vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.