Diyarbakır'ın Lice ilçesi Fis Ovası kırsalında askerlerin başlattığı operasyonda bölgeyi ateşe vermesi sonucu çıktığı iddia edilen yangın Lice-Hani-Köcaköy üçgeninde büyürken, Güçlü (Celika) köyünün etrafında çıkan yangın köydeki bir çok evin yanmasına yol açtı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü, Valilik ve askerin yangının söndürülmesine izin vermediğini bildirdi, HDP'li vekiller de bölgeye gidiyor. HDP Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir, Çağlar Demirel, Nimettulah Erdoğmuş, Sibel Yiğitalp, Edip Berk, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve DBP Amed İl Eş Başkanları Ali Şimşek, Hafize İpek, HDP Amed İl Eş Başkanları Ömer Önen, Gülşen Özer, DBP ve HDP'li çok sayıda yönetici yangınları kendi imkânları ile söndürmek için Lice'ye doğru yola çıktı.

DBP tarafından yapılan açıklamaya göre; çıkan yangın, Lice ve Hani-Köcaköy üçgeninde büyürken, askerler ve Diyarbakır Valiliği yurttaşların ve itfaiye araçlarının bölgeye girerek yangını söndürmesine "Güvenlik" gerekçesiyle izin vermiyor.

DBP Diyarbakır İl Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, itfaiyenin bölgeye girmesi için yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığı belirtilerek, bu kararın kabul edilemeyeceği belirtildi.

Öte yandan dün akşam saatlerinden itibaren bölgede başlatılan operasyon kapsamında yapılan top atışları nedeniyle Lice ilçesine 10 km. uzaklıkta bulunan Güçlü (Celika) köyünün etrafında yangın çıktığı, çıkan yangının kısa sürede köyün içerisine kadar girerek bir çok evin yanmasına sebep olduğu belirtildi.

DBP: YANGININ SÖNDÜRÜLMESİNE İZİN VERİLMİYOR

DBP tarafından bugün yazılı olarak yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde olayların yaşandığı Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında büyük bir yangı olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Lice, Hani, Köcaköy ilçelerimizde çok büyük bir yangın çıkmış bulunmaktadır. Yangınlar rüzgarın etkisiyle gittikçe yayılmaktadır. Yangınların söndürülmesine ilişkin Diyarbakır Valiliği, belediyelerin ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün yangın söndürme araçlarının yangın bölgesine gidip söndürmesine güvenlik gerekçesi ile izin vermemektedir. İtfaiye araçlarının yangına müdahale yapması için yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kalmıştır. Diyarbakır Valiliği ve güvenlik kuvvetlerinin yangınların söndürülmesine ilişkin itfaiye ve yangın söndürme araçlarına izin vermemesini kabul etmiyoruz. Yangınları kendi imkanları ile söndürmek için, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir, Çağlar Demirel, Nimettulah Erdoğmuş, Sibel Yiğitalp, Edip Berk, Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve DBP Diyarbakır İl Eş Başkanları Ali Şimşek, Hafize İpek, HDP İl Eş Başkanları Ömer Önen, Gülşen Özer, DBP ve HDP'li çok sayıda yönetici Lice ilçesine hareket etmişlerdir."