Danıştay 6. Dairesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının, Kındılçeşme Kamp Alanı'nın 29 yıllığına bir firmaya kiralanmasını içeren planlarını iptal etti.

Antalya Barosu Başkanlığı ile 10 kampçının, planların iptaline yönelik itirazı, iki bakanlığın aleyhine sonuçlandı.

Danıştay 6. Dairesi'nin oy çokluğuyla alınan kararda, "Bilirkişi raporunda yer alan görüşler doğrultusunda dava konusu planlar, 2872 sayılı Milli Parklar Kanunu'na, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına aykırı uygulamalar ve kullanımlar getirmesi nedeniyle hukuka uygun bulunmamıştır" denildi.

Davacı avukatlarından Tuncay Koç, kararla, Kındılçeşme'de doğal yaşamın tümüyle ortadan kaldırıldığına ve doğal sürecin yok edildiğine hükmedildiğini vurguladı.

Alanın yaklaşık 4 yıldır halka kapalı olduğunu belirten Koç, "Orası Milli Parklar'a bağlı bir alan. Böylece varlık amacı da gerçeklememiş oluyordu. Kararda yapılaşma hukuka aykırı bulundu. Bundan sonra yapılması gereken, Milli Parklar'ın alanı kiraladığı şirketten alarak tekrar eski haline getirip halka açmasıdır" dedi.

Koç, alanın, kararın tebliğinin ardından 30 gün içinde halka açılması gerektiğini bildirdi.

"DOĞA TAHRİP EDİLECEĞİ KADAR EDİLDİ"

Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Osman Aydın da kararın, doğanın tahrip edildiğinin belgelenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Aydın, mahkeme sürecinin uzaması nedeniyle Kındılçeşme'de oluşan tahribatının çok büyük boyutlara ulaştığını belirterek, "Her zamanki gibi mahkeme maalesef çok geç sonuçlanmıştır. Doğa da tahrip edileceği kadar edilmiştir. Bundan sonra alanın eski haline getirilmesi için zorlamaya devam edeceğiz. Burada önemli olan halkın Kındılçeşme'ye sahip çıkmasıdır" diye konuştu. (NTV)