Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının büyük oranda kontrol altına alındığı ve yaklaşık 500 hektarlık bir alanı etkilediği bildirildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, dün öğleden sonra çıkan orman yangınının, gece saatlerinde saatteki hızı 76 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamadığını ve büyüdüğünü söyledi.

Rüzgarın söndürme çalışmalarını kesintiye uğrattığını ve ekiplerin zor şartlar altında yangına müdahale ettiğini dile getiren Ateş, şöyle konuştu:''Rüzgarın hızının azalması ve havadan müdahale edilmeye başlanmasıyla yangını büyük oranda kontrol altına aldık. Bir iki hassas nokta var. Tehlike arz edebileceğimiz yerler olduğu için üzerinde çalışıyoruz. Şimdilik büyük sıkıntı görünmüyor. Yaklaşık 500 hektara yakın alanı etkiledi. Zarar gören alan içinde tarım arazileri ve zeytinlikler de var. Ormanlık alanda yanmadan geçen bölümler de var. Kesin hasar, soğutma çalışmalarının sonucunda belli olacak.''

Ateş, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, ''Tahminlerimiz, yangına bir tarla kenarında yakılan ateşin yol açtığı yönünde. Yani yangının bir tarla kenarından başladığını tahmin ediyoruz. Araştırmalarımız sürüyor. Daha derin boyutlu araştırmalar sonucunda yangının kesin çıkış sebebi ortaya çıkacak'' dedi.

Recep Ateş, havadan ve karadan soğutma çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.Gece boyunca aralıklarla karadan müdahale edilen yangın söndürme çalışmalarına, sabahın ilk ışıklarından itibaren uçak ve helikopterlerle devam edildi.