CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve CHP'li bazı diğer milletvekilleri, Artvin Cerattepe'de planlanan madencilik faaliyetini protesto etmek amacıyla TBMM Genel Kurul Salonu'nda '24 saat ayrılmama' eylemi başlattı. Bayraktutan, "Genel Kurul salonundan 24 saat ayrılmayacağım, yemek de yemeyeceğim" dedi.

Evrensel’de yer alan habere göre, Genel Kurul'un kapanmasının ardından Bayraktutan ve ona destek veren CHP Milletvekilleri Eren Erdem, Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Barış Karadeniz, Mahmut Tanal, Kemal Zeybek hazırladıkları 'Diren Artvin, Diren Cerattepe' dövizlerini gazetecilere gösterdi.

Bayraktutan, madencilik faaliyetinin bölgede doğa katliamına yol açacağını, Cerattepelilerin buna karşı direndiğini, kendisinin de Artvin milletvekili olarak bölge halkına destek verdiğini söyledi. Doğa katliamının ve bölge halkının güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmesinin engellenmesi için yetkililere ulaşmaya çalıştığını ancak sonuç alamadığını anlatan Bayraktutan, "Ya orada oturacaktım ya burada parlamentoda. Burada oturmaya karar verdim. Genel Kurul salonundan 24 saat ayrılmayacağım, yemek de yemeyeceğim" diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem; 'o yürütme duracak, milletin anasına söven Mehmet Cengiz gibilere peşkeş çekilen bu alanların katledilmesine müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte eylemdeyiz. Bugün burada 24 saat boyunca direniş nöbetindeyiz. En kısa zamanda Artvin'e gidip, yürütmeyi durduracağız' dedi.

Bayraktutan ve CHP Milletvekilleri, yarın saat 16.00'ya kadar Genel Kurul salonundan ayrılmayacağını, bazı milletvekillerinin gruplar halinde zaman zaman kendilerine destek vereceğini bildirdi.

KILIÇDAROĞLU: DOĞAYA KASTEDENLERE KARŞI DİRENENLERİN YANINDAYIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cerattepe'de ağaç kesimine dur demek için nöbet tutanlara Twitter adresinden destek verdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Twıtter adresinden yaptığı açıklamada, 'Dünyanın 100 doğal ormanı arasında sayılan Cerattepe'yi, yapılması planlanan kıyıma karşı savunmak, geleceğini düşünen herkesin görevidir. Rant uğruna yeşilin güzelliğini görmezden gelenlere, Cerattepe'de doğaya kast edenlere karşı direnen tüm vatandaşlarımın yanındayım' ifadelerini kullandı.