Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde madencilik faaliyetleri için şantiye kuran Cengiz Holding’e ait Eti Bakır A.Ş, Artvin Valiliği’ne başvurarak, 60 kişilik özel güvenlik izni ile silah ve mermi talebinde bulundu.

DHA’dan Adem Güngör’ün haberine göre şirket, maden ruhsat alanı ve inşaat sahasında koruma ve güvenliliğin etkili olarak yürütülmesi için oluşturulacak personelle güvenliğin sağlanabilmesi, arazinin dağlık ve ormanlık olması nedeniyle 60 kişilik özel güvenlik izni ve bu kişilere verilmek üzere de 9 milimetre çapında 5 tabanca, 10 yivsiz uzun namlulu av tüfeği ve tabancalara ait de 250 mermi verilmesini istedi.

ONAY VERİLDİ!

Bu talep doğrultusunda 18 Mayıs'ta yapılması gereken ancak bugüne kalan Özel Güvenlik Komisyonu toplantısı, Artvin İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Eti Bakır A.Ş. temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.  

Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi dışındaki katılımcıların onay vermesi ile maden şirketinin 60 özel güvenlik görevlisi ve silah taleplerine onay verildi. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Cerattepe’de artık Eti Bakır A.Ş.’nin ruhsatlandırılacak silahlı özel güvenlik görevlileri çalışmaya başlayacak.