Antalya'da amatör balıkçılar tarafından ölü bir caretta caretta bulundu. Caretta caretta'nın ölüm nedeni ise karaya çıkartıldığında anlaşıldı.

 

Caretta caretta'nın sırtında bir parmak genişliğinde mermi deliği olduğu belirlenirken, veteriner Osman Arslan, caretta caretta'nın bir kaç gün önce ölmüş olabileceğini söyledi.

 

Caretta carnetta'nın zıpkın veya silahla yaralandığını ve bu nedenle öldüğünü belirten Arslan, "3 yaşında olduğunu tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle silahla ateş açılmış. Eğer zıpkın olsaydı zıpkını çıkartmaları mümkün olmazdı. Boyu 1 metre ağırlığı ise yaklaşık 40 kilogram civarında. Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası olan bu türün bugünlerde yumurtlama zamanı. Muhtemelen bu kaplumbağa da yumurtlamak için sahile geliyordu” diye konuştu.

 

150 KAPLUMBAĞA DÜNYAYA GELEMEYECEK

Nesli tükenmekte olan türler arasında yer alan caretta caretta'ları korumak için bir çok koruma projesi üretiliyor ve bu konuda devletten de destek alınıyor.  

 

Bulunan deniz kaplumbağasının kasti olarak öldürülmesi ise koruma altındaki bu canlıya insanlar tarafından zarar verildiğini gösteriyor. Bu kaplumbağanın ölmesi 150 kaplumbağanın dünyaya gelmeyeceği demek.

 

KURŞUN YARASI

Ayrıca olay yerine gelen zabıta ekipleri de yaptıkları incelemelerde caretta caretta'nın kabuğundaki yaranın kurşun yarası olduğunu bildirdi.

 

İncelemelerin ardından caretta caretta sahile gömüldü.